ACT

Цялостна система за закрепване на вентилирани фасади

Със системата ACT (Advanced Curtain wall Technique) fischer предлага иновативна висококачествена цялостна система за закрепване на вентилирани фасади за архитекти и проектанти. Освен по-добра приложимост и икономичност, системата ACT осигурява изключително поле за творческа изява на архитектите.

ACT включва използването на фасадни плоскости, изработени от ашлар с дебелина 20 mm, както и стъклени плочи ESG и TVG с дебелина на стъклото от 6 mm.
Нещо повече, позицията на закрепващия анкер на гърба на плоскостта е свободно избираема. Смяната на един или на всичките панели е лесна. Дори фасадните панели могат да бъдат закрепвани лесно и с висока гъвкавост.

Естетичен акцент:

Технологията с подрязан анкер, използвана в продукта fischer Zykon-Panel Anchor FZP-II, гарантира, че няма видими закрепващи елементи на мястото за свързването.

ACT увеличава възможностите – и намалява разходите

Системата ACT на fischer позволява лесно и рентабилно проектиране на атрактивни сложни фасади. Причината се крие в самата система - FZP II, анкерът fischer zykon panel anchor, който е подрязан и следователно представлява система за фиксиране без натиск, която се монтира в предварително пробит подрязан отвор.

Технологията предлага няколко пъти по-високи максимални натоварвания в сравнение с конвенционалните крепежни елементи. Тъй като позиционирането на анкера може да бъде оптимизирано, огъващият момент в панела е намален с около 50% в сравнение с традиционните системи.

Това позволява намалена дебелина и по-големи размери на панела. Освен това различната дебелина на панела може да бъде компенсирана чрез използването на анкери с дистанционен монтаж.

Технологията на системата ACT перфектно комбинира използването на анкери за панели, отделни основи и усъвършенствана технология на пробиване. Това се отплаща на строителния обект, където монтажът е бърз и лесен и не зависи от метеорологичните условия. Времето за строителство е намалено, а съответно и разходите.

Трите ACT системи накратко

Система 1

SystemOne, рамковата основа на fischer, е неразделна част от технологията на системата ACT. Тя е създадена за високи натоварвания, за големи по размер, тежки панели от естествен камък и за свързване на неносещи конструктивни елементи. SystemOne намалява времето за монтаж на място и шума, например по време на ремонтни дейности, и улеснява смяната на панелите.

Рентабилна и отговаряща на стандартите: фасадна ъглова конзола на fischer за механично закрепване на фасадни панели върху основата SystemOne.

System one ACT

Система 1 Light

System one Light ACT

SystemOne light е ефективно решение, когато става въпрос за монтиране на вентилирани облицовки от олекотени фасадни панели. Както бихте очаквали, системата на основата на релси също предлага всички предимства, които правят SystemOne уникална:

 • Бърз монтаж благодарение на окачената система
 • Без видими точки на закрепване на мястото на съединяване
 • Проектирана за високи натоварвания
 • Свързване на неносещите конструктивни елементи
 • Перфектна за външна облицовка на конструкции със стоманена рамка
 • Механично закрепване на фасадните панели
 • Смяна на фасадните панели без разрушаване

Система от стенни конзоли:

 • Минимизирани студени мостове
 • Намалени разходи за пробиване
 • Намаляване на шума по време на ремонтни дейности
 • Сух монтаж дори при екстремни температури

Точково закрепване в стъклото с подрязан анкер

Техниката на пробиване на ACT, същата като при нашия подрязан анкер и основа, е свръхмодерна технология. Инструментите за пробиване на отвори за подрязани анкери са важна част от цялостната система, която се състои от пробит отвор и анкер.

За пробиване fischer предлага разработени от компанията машини с различни размери, вариращи от портативни машини за употреба на обекта до големи серийно произвеждани съоръжения. Тези машини позволяват бързо и рентабилно пробиване на отвори благодарение на инструменти за пробиване с диамантен връх. След това се използват инструменти за закрепване на анкерите в панелите. Специалисти по монтаж от техническия център за ACT предлагат пълна гама услуги, свързани с пробиването и монтирането:

 • Голямо разнообразие от машини
 • Големи машини за серийно производство
 • Поддръжка в избора на машина
 • Покупка/наем на оборудване
Glass system ACT

Първото в света точково закрепване в стъкло с подрязан анкер е свръхмодерно

Немският институт за строителни технологии DIBt в Берлин е издал общо одобрение за fischer Zykon point fitting (FZP-G). Революционната разработка е свръхмодерна и сега може да бъде използвана без съгласие в отделни случаи за сложни стъклени фасади. Чрез използване на технология с подрязан анкер нашата компания успя в създаването на първото точково закрепване в стъкло в света, при което отворът не преминава през стъклото.

FZP-G-Z включва точково закрепване с подрязан анкер от неръждаема стомана. Той се състои от конусовиден болт, разширяващ се ръкав, пластмасова капачка, тънка уплътнителна вложка и задържаща гайка. Гладката външна страна на стъклената фасада предлага на архитекта по-широко поле за проектиране и същевременно изискванията по отношение на податливост към замърсяване и почистване са намалени.

fischer FZP-G-Z се предлага в два варианта за стъклени повърхности със закалено безопасно стъкло (ESG или ESG-H) и ламинирано безопасно стъкло (VSG). Стъклените панели могат да бъдат емайлирани или с покритие и могат също да служат за основи за соларни елементи, които след това се ламинират.

sc93-delivery-2