Промяна в имената на продуктите

Продукти, изработени от неръждаема стомана

Глобална хармонизация

Групата дружества на fischer ще опрости именуването на своите продукти, изработени от неръждаема стомана, в съответствие с европейската хармонизация. В бъдеще fischer ще уеднакви имената на своите продукти от неръждаема стомана в съответствие с класовете на устойчивост на корозия, включени в EN 1993-1-4.

Устойчивост на корозия клас III

Продуктите от неръждаема стомана с устойчивост на корозия клас III в бъдеще ще бъдат маркирани с обозначението R (Устойчив). Тези неръждаеми стомани могат да се използват в сухи вътрешни условия, изложени на външни атмосферни влияния (включително индустриална и морска среда) и в постоянно влажни вътрешни условия.

Например анкерен болт:

Арт. №. 501403 FAZ II 10/10 A4 → Арт. №. 501403 FAZ II 10/10 R

Устойчивост на корозия клас V

Продуктите от стомана с устойчивост на корозия клас V в бъдеще ще бъдат маркирани с обозначението HCR (Високоустойчив на корозия). Тези неръждаеми стомани могат да се използват в по-тежки условия
от посочените за клас на устойчивост на корозия III, както и ако съществуват други особено агресивни условия (напр. постоянно, редуващо се потапяне в морска вода, хлоридна атмосфера на закрити басейни или атмосфера с изключително химическо замърсяване).

Например анкерен болт:

Арт. №. 501430 FAZ II 10/10 C → Арт. №. 501430 FAZ II 10/10 HCR

Цялата информация накратко!

Резюмирали сме цялата информация за промяната в имената на продуктите в компактна листовка в PDF формат.

Изтеглете нашата листовка

Кои продукти на fischer са засегнати?

Промяната в имената на продуктите ще бъде отразена в пълната продуктова гама и започва със следните продуктови групи:
анкерни болтове FAZ II, FBZ, FBN II, FXA, високоефективен анкер FH II, подрязан анкер FZA, резбовани шпилки FIS A и RG M и анкер с вътрешна резба RGM I.
Всички технически данни, артикулните номера на продуктите и всеизвестното качество на fischer остават непроменени.

sc93-delivery-2