Защита на личните данни

Защита на личните данни

Отдаваме голямо значение на защитата на Вашата поверителност като потребител на нашия уебсайт и при обработката на лични данни се придържаме към предписанията на приложимите за нас правни предписания относно защитата на данните. Като администратор на лични данни, ние приложихме многобройни технически и организационни мерки, за да осигурим възможно най-пълната защита на личните данни, обработвани чрез този уебсайт. Въпреки това, базирания на интернет пренос на данни принципно може да има пропуски в сигурността, така че абсолютната защита не може да бъде гарантирана. Поради тази причина всеки субект на данни има право да ни предостави лични данни по алтернативни начини, например по пощата.

1 Администратор на личните данни

fischerwerke GmbH & Co. KG
Klaus-Fischer-Straße 1
72178 Валдахтал
Германия
Тел.: (+49) 7443 12-0
E-Mail: info@fischer.de
Регистрационен съд Щутгарт HRA 440255
ДДС номер: DE 144252337

2 Законен представител на националното дружество

Име на фирмата: fischer Austria GmbH
Улица: Wiener Straße 95
П.к./ Населено място: 2514 Трайскирхен
Телефон: +43 (0) 2252 / 53730 0
Интернет страница: www.fischer.at
E-Mail: office@fischer.at
Номер от фирмения регистър FN112017g / ДДС номер: ATU39615403
Собственик: fischerinternational GmbH, 72178 Валдахтал
Банкова сметка: UniCredit Bank Austria AG
IBAN: AT41 1200 0267 1012 7500
BIC: BKAUATWW
Съд по фирмения регистър: Окръжен съд Винер Нойщат
Орган съгласно Закона за електронната търговия: Областна администрация Баден
Седалище на фирмата: Трайскирхен, община: Баден, Долна Австрия, Австрия
Предмет на дейност: Търговия на едро
Управа: Маг. Кристиан Грайха

3 Длъжностно лице по защитата на данните

Dr. Meyer-van Raay
при DGI Deutsche Gesellschaft für Informationssicherheit AG (Германско дружество за информационна сигурност)
Kurfürstendamm 57
10707 Берлин

4 Цели на обработката

Бисквитки

Бисквитките са текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и позволяват да се анализира употребата Ви на уебсайта. Те записват например информация за операционната система, за браузъра, Вашия IP адрес, уебсайта, който сте посетили преди това (препращащ URL адрес), както и датата и часа на Вашето посещение на нашия уебсайт. Чрез бисквитките може да се определи, какви уебсайтове предпочитате да посещавате. Така можем да приспособим по-добре съдържанието на нашите страници към нашите уеб посетители и да оптимизираме нашите предложения. Освен това, тази информация служи за автоматичното Ви разпознаване при следващото посещение на нашия уебсайт и за улесняване на навигацията за Вас. Бисквитките ни позволяват например да адаптираме уебсайт към Вашите интереси или да запазим Вашата парола, така че да не се налага да я въвеждате отново.

Бисквитките не могат да се използват за стартиране на програми или прехвърляне на вируси на даден компютър.

Използването на нашия уебсайт е възможно и без бисквитки. Ако не искате компютърът Ви да бъде разпознат, можете да предотвратите запазването на бисквитки на твърдия Ви диск, като изберете „не приемай бисквитки“ в настройките на браузъра си. За подробности относно тази функция можете да се обърнете към указанията на производителя на Вашия браузър. Ако не приемате бисквитки, това може да доведе до функционални ограничения на нашите страници. По всяко време можете да изтриете бисквитките, които вече са запазени на Вашия компютър.

Като алтернатива можете да настроите браузъра си да блокира бисквитки от нашия домейн. Това става с помощта на Opt-out бисквитки (бисквитки за отказ).

Обръщаме Ви внимание на това, че за последното не трябва да изтривате бисквитките за отказ, когато не искате да се записват данни от измерване. Ако сте изтрили всичките си бисквитки в браузъра си, трябва да зададете съответната бисквитка за отказ отново.

Данни на сървъра / регистрационни файлове на сървъра

Поради технически причини се записват по-специално следните данни, които Вашият интернет браузър предава на нас или на нашия хостинг доставчик. Тези данни включват:Данни на сървъра / регистрационни файлове на сървъра

Поради технически причини се записват по-специално следните данни, които Вашият интернет браузър предава на нас или на нашия хостинг доставчик. Тези данни включват:

Тези анонимни данни се съхраняват отделно от евентуално предоставените Ваши лични данни и не могат да бъдат причислени към определени лица. Те се оценяват за статистически цели, за да можем да оптимизираме нашия уебсайт и нашите предложения. Запазваме правото си да проверяваме тези данни впоследствие, ако ни станат известни конкретни индикации за незаконна употреба.

Тип и версия на браузъра · Използвана операционна система

  • Уебсайт, от който ни посещавате (препращащ URL адрес)
  • Уебсайт, който посещавате
  • Дата и час на Вашия достъп
  • Вашият интернет протокол (IP) адрес.

 

С бюлетина Ви информираме редовно за нас и нашите предложения.

Ако искате да получавате бюлетина, трябва да ни предоставите валиден имейл адрес, както и информация, която ни позволява да проверим, че Вие сте притежателят на посочения имейл адрес или че притежателят се съгласява да получава бюлетина. Не се събират други данни. Тези данни ще се използват само за изпращане на бюлетина и няма да бъдат предавани на трети страни. Данните, събрани по този начин, не се сравняват с данни, които могат да бъдат събрани от други компоненти на нашия сайт.

При регистрацията за бюлетина запазваме вашия IP адрес и датата на регистрацията. Това запазване служи само като доказателство в случай че трета страна злоупотреби с даден имейл адрес и се регистрира за получаване на бюлетина без знанието на упълномощеното лице.

Можете по всяко време да оттеглите съгласието си за съхранение на данните, имейл адреса и използването им за изпращане на бюлетина. Оттеглянето може да се извърши чрез изпращане на съобщение до изброените възможности за контакт.

Проследяване на бюлетини

Нашите бюлетини съдържат така наречените пикселни маркери (Web-Bugs), с които можем да разпознаем дали и кога е отворен имейла и кои връзки в имейла са били последвани от персонализирания получател. 

Тези данни се съхраняват от нас, за да можем оптимално да приспособим нашия бюлетин към желанията и интересите на нашите абонати. Съответно събраните по този начин данни се използват за изпращане на персонализирани бюлетини до съответния получател.  

На това място молим за съответното Ви съгласие.

С оттеглянето на съгласието за получаване на бюлетина се отменя и съгласието за горепосоченото проследяване. 

Формуляр за контакт

На нашия уебсайт Ви предоставяме възможността да се свържете с нас по имейл и/или чрез формуляра за контакт. В този случай се запазва само информацията, предоставена от потребителя. Използваме Вашия имейл адрес само за обработка на Вашето запитване и за възможни последващи въпроси. След това данните Ви ще бъдат изтрити, освен ако не сте дали съгласие за по-нататъшна обработка и използване. Данните, събрани по този начин, също не се сравняват с данни, които могат да бъдат събрани от други компоненти на нашия сайт.

Функция за коментар/блог

Предлагаме Ви възможността да оставите коментари за отделните публикации на нашия уебсайт. По този повод се запазва IP адреса на автора/абоната. Това запазване се извършва за наша сигурност, в случай че авторът засегне правата на трети страни със своя коментар и/или публикува незаконно съдържание, тъй като ние можем да бъдем съдени за незаконно съдържание на нашия уебсайт, дори ако то е създадено от потребителите.

Не се извършва предаване на трети страни. Данните, събрани по този начин, също не се сравняват с данни, които могат да бъдат събрани от други компоненти на нашия сайт.

Абонамент за коментари

На нашия уебсайт Ви предоставяме възможност да се абонирате за следващите коментари за публикация, към която сте написали коментар. Ако решите да се възползвате от тази възможност, ще получите имейл за потвърждение, с който се проверява дали Вие действително сте притежател на предоставения имейл адрес. Решението да се абонирате за такива последващи коментари може да бъде отменено по всяко време. Подробности за това можете да намерите в имейла за потвърждение. Получените по този начин данни няма да бъдат предавани на трети страни. Данните, събрани по този начин, също не се сравняват с данни, които могат да бъдат събрани от други компоненти на нашия сайт.

Google Analytics

Нашият уебсайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ.

Google Analytics използва така наречените „бисквитки“. Това са текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и позволяват да се анализира употребата Ви на уебсайта. Записват се например информация за операционната система, за браузъра, Вашия IP адрес, уебсайта, който сте посетили преди това (препращащ URL адрес), както и датата и часа на Вашето посещение на нашия уебсайт. Информацията, генерирана от този текстов файл за използването на нашия уебсайт, се предава на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. Google ще използва тази информация, за да оцени използването на нашия уебсайт, да състави доклади за дейността на уебсайта за собственика на уебсайта и да предостави други услуги, свързани с дейността на уебсайта и използването на интернет. Ако това се изисква от закона или ако трети страни обработват тези данни по поръчка на Google, Google ще предаде тази информация и на тези трети страни. Тази употреба е анонимна или псевдомизирана. Повече информация можете да намерите директно в Google.

Повече информация за това, как Google Analytics обработва потребителски данни, можете да намерите в политиката за поверителност на Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de

Приставка за браузър

Можете да предотвратите съхраняването на бисквитки чрез съответната настройка на софтуера на браузъра си; обръщаме Ви внимание обаче, че в този случай евентуално може да не успеете да използвате всички функции на този уебсайт в пълния им размер. Можете също така да предотвратите събирането за Google на данните, генерирани от бисквитката и свързани с използването Ви на уебсайта (включително Вашия IP адрес), както и обработването на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате приставката за браузър, налична на следния линк: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

В допълнение или като алтернатива на добавката за браузър, можете да предотвратите проследяването от Google Analytics на нашия уебсайт, като кликнете върху този линк. Вмъкнатият в линка файл ще инсталира бисквитка за отказ на Вашето устройство. Това ще предотврати бъдещото събиране от Google Analytics за този уебсайт и за този браузър, докато бисквитката остане инсталирана във Вашия браузър.

Обработване на лични данни

Сключили сме договор за обработване на лични данни с Google и изпълняваме изцяло законовите изисквания при използване на Google Analytics.

Функция за анонимизиране на IP адрес

На този уебсайт използваме функцията „Активиране на IP анонимизиране“. В този случай вашият IP адрес ще бъде съкратен от Google още в рамките на държавите членки на Европейския съюз или в другите договарящи държави по Споразумението за Европейското икономическо пространство и по този начин ще бъде анонимизиран. Само по изключение пълният IP адрес се предава на сървър на Google в САЩ и се съкращава там.

Google Adwords

Нашият уебсайт използва проследяване на реализациите от Google. Проследяването на реализациите от Google е услуга на фирма Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 САЩ.

Ако сте стигнали до нашия уебсайт чрез реклама, управлявана от Google, Google Adwords ще зададе бисквитка на Вашия компютър. Бисквитката за проследяване на реализациите се задава, когато потребителят кликне върху реклама, управлявана от Google. Тези бисквитки губят своята валидност след 30 дни и не служат за личната Ви идентификация. Ако посетите определени страници на нашия уебсайт и бисквитката все още не е изтекла, ние и Google можем да разпознаем, че Вие като потребител сте кликнали върху една от нашите реклами, поставени в Google, и сте били препратени към нашия сайт. Информацията, получена с помощта на бисквитките, се използва от Google за съставяне на статистики за посетителите на нашия уебсайт. Тази статистика ни показва общия брой потребители, които са кликнали върху нашата реклама и кои страници от нашия уебсайт е разглеждал впоследствие съответният потребител. Нито ние, нито други рекламиращи чрез „Google Adwords“, получаваме информация, с която потребителите могат да бъдат идентифицирани лично.

Можете да предотвратите инсталирането на бисквитки чрез съответната настройка на браузъра си, например като използвате настройка на браузъра, която генерално дезактивира автоматичната настройка на бисквитките или блокира специално само бисквитки от домейна „googleadservices.com“.

Можете да видите съответната политика за поверителност на Google на следния линк: https://services.google.com/sitestats/de.html

Google AdSense

Нашият уебсайт използва Google AdSense. Google AdSense е услуга за интегриране на реклами на фирма Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 САЩ. Google AdSense използва така наречените “бисквитки”, тоест текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и позволяват да се анализира употребата на нашия уебсайт. Освен това, Google AdSense използва така наречените пикселни маркери.  Тези пикселни маркери позволяват на Google да оцени информацията, като например потока от посетители на нашия сайт. Заедно с Вашия IP адрес и регистъра на показаните рекламни формати, тази информация се предава на Google в САЩ, съхранява се там и може да бъде предадена от Google на договорни партньори. Google обаче не обединява Вашия IP адрес с другите Ви съхранявани данни.

Можете да предотвратите инсталирането на бисквитки чрез съответната настройка на Вашия браузър; обръщаме Ви внимание обаче, че в този случай евентуално може да не успеете да използвате всички функции на този уебсайт в пълния им размер. С използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате с обработването на данните, събрани за вас от Google, по горепосочения начин и за горепосочените цели.

Google Remarketing

Нашият уебсайт използва Google Remarketing. Google Remarketing е услуга на фирма Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 САЩ. Чрез Google Remarketing могат да бъдат включени реклами за потребители, които вече са посещавали нашия уебсайт в миналото. Това позволява рекламите, съобразени с Вашите интереси, да се показват на нашия сайт в рамките на рекламната мрежа на Google. Google Remarketing използва бисквитки за това оценяване. По този начин нашите посетители могат да бъдат разпознати веднага, когато посетят тези уебсайтове в рамките на рекламната мрежа на Google. По този начин могат да се представят реклами в рекламната мрежа на Google, които се отнасят до съдържания, до които посетителят е имал достъп преди това на уебсайтове от рекламната мрежа на Google, които също използват функцията Google Remarketing. Съгласно предоставената от тях информация, Google не събират никакви лични данни.

Можете да дезактивирате тази функция, като направите съответните настройки на адрес http://www.google.com/settings/ads.

Ако все пак не желаете функцията Google Remarketing, винаги можете да я дезактивирате, като направите съответните настройки на http://www.google.com/settings/ads. Като алтернатива можете да дезактивирате употребата на бисквитки за персонализирана реклама чрез инициативата за рекламна мрежа, като следвате указанията на адрес http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp .

PIWIK

Този уебсайт използва PIWIK, услуга за уеб анализ с отворен код. PIWIK използва бисквитки. Информацията, генерирана от бисквитките, например времето, мястото и честотата на посещението Ви на уебсайта, включително вашия IP адрес, се предава на нашия PIWIK сървър и се съхранява там. По време на този процес Вашият IP адрес се анонимизира, така че не можем да Ви идентифицираме лично като потребител. Генерираната от бисквитката информация за използването на този уебсайт няма да бъде предавана на трети страни. Можете да предотвратите съхраняването на бисквитки чрез съответната настройка на софтуера на браузъра си; обръщаме Ви внимание обаче, че в този случай евентуално може да не успеете да използвате всички функции на този уебсайт в пълния им размер.

Ако не сте съгласни със съхраняването и оценяването на тези данни за Вашето посещение, можете по всяко време да възразите срещу съхранението и използването чрез кликване с мишката. Тогава така наречената бисквитка за отказ се инсталира във Вашия браузър, което означава, че PIWIK вече няма да събира никакви данни за Вашето посещение. Моля, имайте предвид, че ако изтриете бисквитките в настройките на Вашия браузър, това може да доведе до изтриване на бисквитката за отказ на PIWIK и евентуално да се наложи да я активирате отново.

Вмъкнете линк и вградете долния код в уебсайта

<iframe frameborder=”no” width=”600px” height=”200px” src=”http://www.maxmustermann.de/xyz_piwik/index.php?module=CoreAdminHome&action=optOut”></iframe>

Компоненти на Facebook за харесване

Нашият уебсайт интегрира приставката на социалната мрежа Facebook на фирма Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, Калифорния 94025, САЩ. Можете да разпознаете приставките на Facebook по логото на Facebook или бутона „Харесва ми“ на нашия уебсайт. Преглед на приставките на Facebook ще намерите тук: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. При всяко зареждане на нашия уебсайт, който е оборудван с такъв компонент, този компонент кара използвания от Вас браузър да изтегли съответното представяне на компонента от Facebook. Чрез този процес Facebook се информира коя конкретна страница от нашия уебсайт посещавате в момента. Ако заредите нашия сайт и през това време сте влезли във Facebook, чрез информацията, събрана от компонента, Facebook разпознава коя конкретна страница посещавате и причислява тази информация към Вашия личен профил във Facebook. Например ако кликнете на бутона „Харесва ми“ или оставите съответните коментари, тази информация ще бъде изпратена до Вашия личен потребителски профил във Facebook и ще бъде запазена там. Освен това информацията, че сте посетили нашия сайт, се предава на Facebook. Това се случва независимо от това, дали кликвате върху компонента или не.
Бихме искали да отбележим, че като доставчик на страниците ние нямаме информация за съдържанието на предадените данни, както и за тяхното използване от Facebook. Повече информация за това ще намерите в политиката за поверителност на Facebook на адрес
http://de-de.facebook.com/policy.php.

Ако не искате Facebook да може да причислява Вашето посещение на нашия уебсайт към Вашия потребителски профил във Facebook, моля, излезте предварително от вашия потребителски профил във Facebook.

Facebook Website Custom Audiences (без „разширено сравнение“)

На някои от нашите страници използваме комуникационни инструменти на Facebook Ireland Limited Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Дъблин 2 Ирландия (по-долу „Facebook“). Това ни позволява да доставяме реклами във Facebook, които са съобразени с Вашите интереси. За да Ви спестим ненужна реклама, можем специално да предотвратим доставката на такова съдържание. По принцип от Вашите данни за използването се генерира необратима и нелична контролна сума (хеш стойност), която може да бъде предадена на Facebook за анализи и маркетингови цели. Управлението на съдържанието е анонимно, само въз основа на криптирани стойности, при които определена стойност винаги генерира определена идентификационна стойност, без да изпраща ясните данни до нас или Facebook. Предаването на данните става посредством TLS (Transport Layer Security). За продукта Website Custom Audiences се адресира бисквитка на Facebook.

За повече информация относно целта и обхвата на обработката на данните и използването на данните от Facebook, както и Вашите възможности за настройка за защита на поверителността Ви, вижте директивите за защита на данните във Facebook, които можете да намерите на адрес https://de-de.facebook.com/privacy/explanation. Ако искате да възразите срещу употребата на Facebook Website Custom Audiences, можете да направите това в настройките на Вашия профил във Facebook.

Допълнително можете да възразите срещу обработката на Вашите лични данни, като зададете бисквитка за отказ. За целта кликнете на следния линк https://www.facebook.com/help/einfügen

Ако изтриете всички бисквитки от браузъра си, процесът трябва да се повтори.

Компоненти за препоръки на WhatsApp

Нашият уебсайт използва компоненти на доставчика на незабавни съобщения WhatsApp Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, САЩ. WhatsApp е услуга на фирмена група Facebook. При всяко зареждане на нашия уебсайт, който е оборудван с такъв „WhatsApp“ компонент, този компонент кара използвания от Вас браузър да изтегли съответното представяне на компонента от whatsapp.com. Чрез този процес WhatsApp се информира коя конкретна страница от този уебсайт от какъв IP адрес посещавате в момента. Собственикът на този уебсайт няма влияние върху обхвата от данни, нито върху самите данни, които WhatsApp събира чрез този компонент. За целите и обхвата на събирането на данни, тяхната обработка и използване, както и за съответните Ви права и възможности за настройка за защита на поверителността Ви, можете да намерите допълнителна информация в указанията за защита на данните в WhatsApp на адрес https://www.whatsapp.com/legal/#key-updates или да разгледате индивидуално на https://www.whatsapp.com/contact/?subject=privacy.

На нашия уебсайт е интегриран бутон за споделяне за Whatsapp. Става дума за един линк. Когато посетите нашия сайт, не се предават данни на Whatsapp. Едва когато кликнете върху бутона за споделяне, URL данните на нашия уебсайт ще бъдат препратени към Whatsapp за по-нататъшно използване там от вас, потребителят.

Компоненти за препоръки на Twitter

На нашия сайт сме инсталирали компоненти на доставчика Twitter. Twitter е услуга на Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, САЩ

При всяко зареждане на нашия уебсайт, който е оборудван с такъв компонент, този компонент кара използвания от Вас браузър да изтегли съответното представяне на компонента от Twitter. Чрез този процес Twitter се информира коя конкретна страница от нашия уебсайт посещавате в момента. Ако сте влезли в Twitter и същевременно използвате функцията „Re-Tweet“, посетените от Вас уебсайтове се обвързват с Вашия профил в Twitter и стават известни на други потребители. Тези данни се предават и в Twitter.
Ние нямаме влияние нито върху данните, които Twitter събира по този начин, нито върху обхвата на тези данни, събрани от Twitter. Доколкото ни е известно, Twitter събира URL адреса на съответния посетен уебсайт, както и IP адреса на потребителя, но не го използва за цели, различни от показването на компонента на Twitter. Повече информация за това ще намерите в политиката за поверителност на Twitter на адрес
https://twitter.com/de/privacy

Можете да промените настройките си за защита на данните в настройките на профила си.

Ако не искате Twitter да свързва и обединява информацията с данните във Вашия профил в Twitter, трябва да излезете от Twitter, преди да посетите нашия уебсайт.
Повече информация за събирането и използването на данни от Twitter можете да намерите на адрес 
https://twitter.com/de/privacy.

Компоненти за препоръки на Xing

Нашият уебсайт използва функции на мрежата XING. Доставчик е XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Хамбург, Германия. При всяко зареждане на нашия уебсайт, който е оборудван с такъв компонент, този компонент кара използвания от Вас браузър да изтегли съответното представяне на компонента XING.

Доколкото ни е известно, XING не съхранява личните данни на потребителя за посещението на нашия уебсайт. Също така XING не запазва IP адреси.

Бутон за споделяне XING

На този уебсайт е инсталиран бутон за споделяне XING. При зареждането на този интернет сайт, чрез Вашия браузър се установява краткосрочна връзка със сървърите на XING AG („XING“), с която се предоставят функциите „бутон за споделяне XING“ (по-специално изчисляването/показването на стойността на брояча). XING не запазва личните Ви данни при посещаването на този интернет сайт. По-специално XING не запазва IP адреси. Също така не се прави оценка на Вашето потребителско поведение чрез използването на бисквитки във връзка с „бутон за споделяне на XING“. Актуалната информация за защита на данните относно „бутон за споделяне на XING“ и допълнителна информация можете да намерите на този уебсайт:
www.xing.com/app/share

За да попречите на XING да причисли Вашето посещение на нашия уебсайт към Вашия XING профил, трябва да излезете от Вашия XING профил, преди да посетите нашия уебсайт.

LinkedIn

Нашият уебсайт използва функции на мрежата LinkedIn. Доставчик е LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, САЩ. Ако кликнете върху бутона „Препоръчай“ в LinkedIn и сте влезли във Вашия профил в LinkedIn, LinkedIn може да свърже посещението Ви на нашия уебсайт с Вас и Вашия потребителски профил. Бихме искали да отбележим, че като доставчик на страниците ние нямаме влияние и информация за съдържанието на предадените данни, както и за тяхното използване LinkedIn.

Повече информация за това ще намерите в политиката за поверителност на LinkedIn на адрес: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

За да попречите на LinkedIn да причисли Вашето посещение на нашия уебсайт към Вашия LinkedIn профил, трябва да излезете от Вашия LinkedIn профил, преди да посетите нашия уебсайт.

Компоненти за препоръки на LinkedIn

На нашия сайт сме инсталирали компоненти на LinkedIn. LinkedIn е услуга на LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, САЩ. При

всяко зареждане на нашия уебсайт, който е оборудван с такъв компонент, този компонент кара използвания от Вас браузър да изтегли съответното представяне на компонента LinkedIn.

Чрез този процес LinkedIn се информира коя конкретна страница от нашия уебсайт посещавате в момента.

Instagram

На нашия уебсайт са интегрирани функции на услугата Instagram. Тези функции се предлагат от Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, САЩ. Ако сте влезли във Вашия профил в Instagram, можете да свържете съдържанието на нашите страници с Вашия профил в Instagram, като кликнете върху бутона Instagram. По този начин Instagram ще причисли Вашето посещение на нашия сайт към Вашия потребителски профил. Бихме искали да отбележим, че като доставчик на уебсайта ние нямаме влияние и информация за съдържанието на предадените данни, както и за тяхното използване от Instagram.

Информация за целта и обхвата на обработката, както и Вашите права и възможности за настройка за защита на поверителността Ви, можете да намерите в указанията за защита на личните данни на Instagram на адрес http://instagram.com/about/legal/privacy

За да попречите на Instagram да причисли Вашето посещение на нашия уебсайт към Вашия Instagram профил, трябва да излезете от Вашия Instagram профил, преди да посетите нашия уебсайт. 

Google Maps

На нашия сайт сме инсталирали компоненти на „Google Maps“ на фирма Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 САЩ, по-долу „Google“.

При всяко зареждане на компонента „Google Maps“, Google задава бисквитка, за да обработва потребителските настройки и данни при показването на страницата, на която е интегриран компонентът „Google Maps“. По принцип тази бисквитка не се изтрива, когато затворите браузъра, но изтича след определен период, освен ако не я изтриете ръчно преди това.

Ако не сте съгласни с тази обработка на Вашите данни, имате възможност да дезактивирате услугата „Google Maps“ и по този начин да предотвратите предаването на данни на Google. За целта трябва да дезактивирате функцията JavaScript в браузъра си. Искаме обаче да отбележим, че в този случай не можете да използвате „Google Maps“ или можете да го използвате само в ограничена степен.

„Google Maps“ и информацията, получена чрез „Google Maps“, се използват само съгласно условията за ползване на Google 

http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.html

както и допълнителни търговски условия на „Google Maps“

https://www.google.com/intl/de_de/help/terms_maps.html

YouTube

Нашият уебсайт използва приставки на управлявания от Google сайт YouTube. Собственик на сайта е YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, САЩ. Ако посетите една от нашите страници, на която има приставка на YouTube, ще бъде установена връзка със сървърите на YouTube. Сървърът на YouTube получава информация коя от нашите страници сте посетили.

Ако сте влезли в профила си в YouTube, давате възможност на YouTube да причисли Вашето поведение при сърфиране директно към личния Ви профил. Можете да предотвратите това, като излезете от профила си в YouTube.

Повече информация за обработката на потребителски данни може да се намери в политиката за поверителност на YouTube на адрес https://www.google.de/intl/de/policies/privacy

YouTube с разширен режим на защита на данните

На нашия уебсайт използваме компоненти (видеоклипове) на фирма YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, САЩ, фирма на Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ.

За целта използваме опцията „разширен режим на защита на данните“, предоставена от YouTube.

Когато посетите страница, която има вграден видеоклип, се установява връзка със сървърите на YouTube и съдържанието се показва на уебсайта чрез уведомяване на Вашия браузър.

Според информацията, предоставена от YouTube, в „разширен режим на защита на данните“ на сървърите на YouTube се предават само данните относно това, кой от нашите уебсайтове сте посетили, когато сте гледали видеоклипа. Ако същевременно сте влезли в YouTube, тази информация ще бъде причислена към Вашия профил в YouTube. Можете да предотвратите това, като излезете от Вашия профил, преди да посетите нашия уебсайт.

Повече информация за защитата на данните от YouTube е предоставена от Google на следния линк:

https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Paypal

Предлагаме Ви възможността да платите Вашата поръчка чрез PayPal. PayPal е доставчик на онлайн платежни услуги. Ако изберете тази опция, ние ще предадем Вашите данни в рамките на поръчката на PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Люксембург. PayPal поема функцията на доставчик на онлайн платежни услуги и доверено лице и предлага услуги за защита на купувача.

Личните данни, предавани на PayPal, са най-вече собствено име, фамилия, адрес, телефонен номер, IP адрес, имейл адрес или други данни, необходими за обработката на поръчките. Допълнително се предават данни, свързани с поръчката, като брой артикули, номер на артикул, сума на фактурата и данъци в проценти, информация за фактура и др. Това предаване е необходимо за обработка на Вашата поръчка, по-специално за потвърждаване на Вашата самоличност, за администриране на Вашето плащане и взаимоотношенията с клиента. В зависимост от избрания вид плащане чрез PayPal, например фактура или директен дебит, личните данни, предадени на PayPal, ще бъдат предадени от PayPal на кредитни бюра. Това предоставяне служи за проверка на идентичността и кредитоспособността на направената от Вас поръчка. Кредитният отчет може да съдържа вероятностни стойности (така наречените кредитни оценки). За кои кредитни бюра става дума и кои данни като цяло се обработват и предават от PayPal, можете да намерите в политиката за поверителност на PayPal на адрес https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full

Моля, имайте предвид, че личните данни от страна на PayPal могат да бъдат предадени и на доставчици на услуги, подизпълнители или други свързани предприятия, доколкото това е необходимо за изпълнение на договорните задължения от Вашата поръчка или личните данни трябва да бъдат обработвани по поръчка.

Klarna

Предлагаме Ви възможността да платите Вашата поръчка чрез Klarna. Klarna е доставчик на онлайн платежни услуги. Ако изберете тази опция в рамките на процеса на поръчка, Вие се съгласявате да обработим личните данни, необходими за обработката на фактурираната покупка и за проверката на самоличността и кредитоспособността и да ги прехвърлим на Klarna AB със седалище в Sveavägen 46, 111 34 Стокхолм, Швеция.

Това са по-специално собствено и фамилно име, титла, адрес, дата на раждане, пол, имейл адрес, IP адрес, телефонен номер, мобилен номер, както и данни, които са необходими за обработка на фактурираната покупка и данни, свързани с поръчката, като например брой артикули, номер на артикул, сума на фактурата и данъци в проценти, информация за фактурата, банкова сметка, номер на карта, валидност, CCV код, информация за стоки / услуги, история, информация за предишните Ви покупки, история на плащанията, евентуални откази, финансова информация, информация за възможни кредитни задължения и бележки за плащане, информация за взаимодействието между Вас и Klarna Checkout, време за зареждане на страници, грешки при изтегляне и методи, използвани за напускане на показаната страница, информация за електронна комуникация, потвърждения за получаване, информация за устройството, географска информация. 

Това предаване е необходимо за обработка на Вашата покупка с желаното от Вас погасяване на плащането, по-специално за потвърждаване на Вашата самоличност, за администриране на Вашето плащане и взаимоотношения с клиента, за анализ на клиента, за администриране на услугите на Klarna и за вътрешни процеси, включително отстраняване на неизправности, анализ на данни, вътрешни тестове, разработка, статистически цели, за подобряване на услугите на Klarna, за да се гарантира, че необходимата информация за Вас и Вашето устройство се показва възможно най-ефективно, за да се избегне злоупотреба или неправилно използване на услугите на Klarna, в рамките на усилията на Klarna да направим услугите възможно най-сигурни, за да преценим кои методи на плащане можем да Ви предоставим чрез Klarna, да извършим вътрешни кредитни оценки, да извършим анализи на риска и управление на риска, да развием бизнеса и да спазим приложим закон. Klarna има легитимен интерес от предаването на личните данни на клиента и се нуждае от това, за да получи информация от кредитните бюра с цел проверка на самоличността и кредитоспособността. В Германия горепосочените данни могат да бъдат предадени на следните кредитни бюра:

Arvato Infoscore Consumer Data GmbH и Infoscore Consumer Data GmbH, Rheinstraße 99, 76532 Баден-Баден

Bürgel Wirtschaftsinformationen GmbH & Co. KG, пощенска кутия 5001 66, 22701 Хамбург

Creditreform Boniversum GmbH, Hellersbergstraße 11, 41460 Нойс

Deltavista GmbH, Freisinger Landstr. 74 80939 Мюнхен

SCHUFA Holding AG, Kormoranweg 5, 65201 Висбаден

Освен това, Klarna може да предостави Вашите лични данни и на други компании в Klarna Group, доставчици на услуги и подизпълнители, доколкото това е необходимо за изпълнение на договорните отношения с Вас или с тях. 

В рамките на решението за установяване, изпълнение или прекратяване на договорните отношения, Klarna събира и използва информация за предишното поведение на купувача, както и вероятностни стойности за това поведение в бъдеще. Изчисляването на тази оценка от Klarna се извършва въз основа на научно признати математико-статистически методи. 

По всяко време имате възможност да оттеглите съгласието си за използването на лични данни от Klarna. В този случай обаче Klarna продължава да има правото да обработва, използва и предава личните данни, доколкото това е законово изискване за договорната обработка на плащанията чрез услугите на Klarna или се изисква от даден съд или административен орган. 

Повече информация за това ще намерите в политиката за поверителност на Klarna на адрес:

https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/de_de/privacy

Можете по всяко време да получите информация за личните данни, съхранявани от Klarna, като се обърнете към Datenschutz@klarna.de.

SofortÜberweisung (Незабавен банков превод) (Sofort GmbH)

От 2014 г. Sofort GmbH е част от Klarna Group. От „SOFORT Überweisung" стана „Sofort".

Sofort GmbH със седалище в Мюнхен (районен съд Мюнхен, HRB 218675) е основано през 2005 г. и предлага продукти и услуги за сигурно закупуване на физически и дигитални стоки в интернет. Към това по-специално се числи и метода на плащане Sofort. Предлагаме и плащане с незабавен превод. За целта се нуждаете само от номера на банковата сметка, BIC или банков код, както и ПИН и TAN на Вашия профил в онлайн банкирането. В рамките на процеса на поръчка Вие автоматично ще бъдете препратени към защитения формуляр за плащане на Sofort GmbH. Веднага след това ще получите потвърждение за трансакцията. След това ще получим директно сумата на превода. Всеки, който има активирано онлайн банкиране с ПИН / TAN процедура, може да използва незабавния банков превод като начин на плащане. Моля, имайте предвид, че няколко банки все още не поддържат плащане чрез незабавен банков превод. Повече информация ще намерите на следния линк: https://www.klarna.com/sofort/

На нашия уебсайт използваме компонентите на услугата за микроплащане Flattr. Тези компоненти са услуга на фирма Flattr Network Ltd., 2nd Floor, White bear yard 144A Clerkenwell Road, London, Middlesex, Великобритания, EC1R 5DF.

При всяко зареждане на нашия уебсайт, който е оборудван с такъв Flattr компонент, този компонент кара използвания от Вас браузър да изтегли съответното представяне на компонента Flattr.com. Ако не сте влезли във Вашия профил във Flattr, при определени обстоятелства данните за използването може вече да са обработени и запазени.

Ако сте влезли във вашия Flattr профил, Flattr ще бъде информиран коя конкретна страница от нашия уебсайт посещавате в момента. Ако след това продължите да взаимодействате с използвания от нас бутон Flattr, тази информация се предава на Flattr и се оценява и съхранява за целите на отчетността, в съответствие с директивите на Flattr.

Повече информация за целта и обхвата на събирането на данни и обработката им от Flattr ще намерите на адрес https://flattr.com/privacy

iPayment

Ако за целите на плащането се предлага(т) метод(и) за плащане „директен дебит чрез iPayment“ и/или „кредитна карта чрез iPayment“, ние ще предадем Вашите лични данни на 1&1 Internet AG, ул. Elgendorfer 57, 56410 Montabaur (по-долу „1&1 "), ако това е необходимо за обработка на плащането. Ние не запазваме данните Ви за плащане (номер на кредитна карта, номер на сметка). В случай на предплащане по банков път, няма да запазим данните за Вашата сметка. В случай на плащане с кредитна карта, плащането се обработва изцяло от iPayment (www.1und1.info/ipayment). iPayment използва защитено криптиране с 256-битов ключ. Ние нямаме достъп до данните на Вашата кредитна карта. В случай на плащане чрез PayPal, плащането се обработва изцяло от PayPal (www.paypal.com). PayPal използва сигурно криптиране с 168-битов ключ. Повече информация за обработването на личните данни от 1&1 можете да намерите в политиката за поверителност на 1&1 на адрес http://www.1und1.de/Datenschutz

Регистрация на потребителя

Предлагаме Ви възможността да се регистрирате на нашия уебсайт. Доброволно предоставените от Вас лични данни, като име, адрес, данни за контакт и комуникация, като телефонен номер и имейл адрес, се обработват само за употреба при нашата оферта.

За важни промени, например в обхвата на офертата или при технически необходими промени, ние използваме имейл адреса, предоставен по време на регистрацията, за да Ви информираме по този начин.

Регистрираните потребители имат възможност при необходимост по всяко време да променят или изтрият данните, предоставени по време на регистрацията. Ще ги коригираме или изтрием по Ваше желание, при условие че няма законови изисквания за съхранение. Моля, използвайте данните за контакт, дадени на тази страница.

Когато се регистрирате на нашия сайт, ние ще запазим и Вашия IP адрес и датата и часа на Вашата регистрация. В случай че трета страна злоупотреби с Вашите данни и се регистрира с тези данни на нашия сайт без Ваше знание, това служи като предпазна мярка от наша страна. Не се извършва предаване на трети страни, нито данните, събрани по този начин, се сравняват с данните, които могат да бъдат събрани от други компоненти на нашия сайт.

Данни за клиент / договор

Ние обработваме Вашите лични данни само дотолкова, доколкото те са необходими за оформлението на съдържанието или промяната на правоотношението (основни данни). Ние обработваме лични данни за използването на нашия уебсайт (данни за потреблението) само до степента, необходима за улесняване или заплащане на ползването на услугата от Ваша страна.

Обяви за работа / онлайн кандидатстване

Данните от кандидатурата Ви ще бъдат използвани по-специално за електронната обработка от наша страна на процеса на кандидатстване. Обработката се извършва по електронен път, ако изпратите документите за кандидатстване до нашата организация по електронен път, например по имейл.

Ако Вашата кандидатура е последвана от сключване на трудов договор, предадените от Вас данни могат да се съхраняват от нас във Вашето досие на персонала за целите на обичайния организационен и административен процес, при спазване на съответните законови разпоредби.
Ако кандидатурата Ви за работа бъде отхвърлена, данните, които сте предали, ще бъдат изтрити автоматично шест месеца след уведомяването за отказа.
Това не важи, ако въз основата на законови изисквания (например задължението за доказване по Общия закон за равно третиране) е необходимо по-дълго съхранение или ако изрично сте дали съгласието си за по-дълго съхранение в нашата база данни на заинтересованите.

Сигурност на предаването

За да защитим сигурността на Вашите данни по време на предаването, ние използваме най-съвременните методи за криптиране (например SSL). Можете да разпознаете криптиран трансфер на данни чрез „https: //“ в началото на лентата на браузъра. Предавайте поверителната си информация само с активирано SSL криптиране.

5 Правно основание за обработването на лични данни

Ние обработваме Вашите лични данни само дотолкова, доколкото те са необходими за установяването, оформлението на съдържанието или промяната на правоотношението, ако законова регулация изисква от нас да обработваме лични данни или Вие изрично сте се съгласили с това.

6 Обработване въз основа на легитимен интерес

За гарантиране на други легитимни интереси, имаме законно право да обработваме лични данни, освен когато пред такива интереси преимущество имат интересите или основните права и свободи на субекта на данните.

7 Предаване на лични данни на трети страни

Вашите данни няма да бъдат предадени на трети страни без Вашето изрично съгласие. Изключение правят само нашите партньори в услугата, от които се нуждаем за обработката на договорните отношения. В тези случаи ние стриктно спазваме законовите изисквания. Количеството на предаване на данни е ограничено до минимум. Всички доставчици на услуги са задължени да спазват валидните изисквания за защита на данните.

Предаваме Вашите данни на следните места:

Доставчик на услуги
Вид на данните

Доставчик на транспортни услуги

Адрес за доставка

Доставчик на финансови услуги

Адресни данни

Доставчик на опаковки

Адрес за доставка

8 Предаване на лични данни в трета държава или международна организация

Ние не предаваме Вашите лични данни на трета държава/международна организация и не планираме да го правим в бъдеще.

9 Срок на съхранението на лични данни

Ние съхраняваме лични данни толкова дълго, колкото е необходимо за извършване на услугата, която сте пожелали или за която сте дали съгласието си, при условие че няма други законови задължения, като например срокове за съхранение по търговското и данъчното право.

10 Права на субекта на данните

Справка

По всяко време имате право на справка относно данните, съхранявани за Вас или Вашия псевдоним, включително във връзка с техния произход, получателите, на които се предават данните и целта на обработката на данните. При допълнителни въпроси по темата за личните данни, можете да се свържете с нас по всяко време чрез нашия формуляр за контакт „Изпратете ни Вашето запитване относно защитата на данните“.

Коригиране

Имате право да изискате незабавно да коригираме неверни лични данни, свързани с Вас, или с оглед на целите на обработката да допълним непълни лични данни.

Изтриване

Съхраняваните лични данни ще бъдат изтрити, ако оттеглите съгласието си за тяхното съхранение, ако възразите срещу обработването на Вашите лични данни, ако съхранението на данните вече не е необходимо за изпълнение на целта, за която са били съхранявани, или ако съхранението не е разрешено въз основа на законови изисквания.

Ограничаване на обработването

Ако оспорвате верността на съхраняваните Ви лични данни или се нуждаете от личните данни, за да предявите, упражните или защитите права, но в същото време вече не се нуждаем от тези данни, можете да поискате да се ограничи обработването на личните данни.

Можете също така да ограничите обработването за периода от подаване на възражение срещу обработването до решението относно неговото разрешаване.

При успешно ограничаване на обработването на Вашите лични данни, те вече няма да бъдат обработвани.

Възражение

Ако обработваме Вашите лични данни въз основа на легитимен интерес, както от наша страна, така и от трета страна, или ако обработката е необходима за изпълнението на задължение в обществен интерес, или при упражняване на публична власт, по всяко време имате право да възразите срещу обработката по причини, които произтичат от Вашата конкретна ситуация.

В случай на възражение, ние вече няма да обработваме Вашите лични данни, освен ако не докажем, че съществуват убедителни законови основания за обработването, които имат предимство пред Вашите интереси, права и свободи, или те са необходими за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

Правото на възражение се прилага по същия начин за директния маркетинг и свързаното профилиране.

Възражение срещу директен маркетинг

С настоящото възразяваме срещу използването на данните за контакт, публикувани в рамките на задължението за предоставяне на информация „за нас“, за изпращане на нежелани рекламни и информационни материали. Собствениците на сайтовете изрично си запазват правото да предприемат правни действия в случай на нежелано изпращане на рекламна информация, като спам имейли.

Преносимост на данните

Имате право да получите предоставените от Вас лични данни, които Ви засягат, в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат и да ги прехвърлите на друга организация.

Имате и допълнителната възможност да поискате да прехвърлим съответните лични данни директно на друга организация, ако това е технически осъществимо.

11 Оттегляне

Имате право да оттеглите съгласието си по всяко време. Оттеглянето трябва да е в писмена форма. Законността на обработката, извършена въз основа на съгласието до момента на отмяната, остава незасегната.

12 Жалба до компетентен надзорен орган

Имате право да подадете жалба до надзорен орган относно обработването на Вашите лични данни. По всяко време можете да се свържете с компетентния надзорен орган на адрес:
КЗЛД - Комисията за защита на личните данни
Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Електронна поща: kzld@cpdp.bg
Интернет страница: www.cpdp.bg

13 Предоставяне и непредоставяне на лични данни

По принцип можете да посетите нашия уебсайт, без да предоставяте никаква лична информация. В тази връзка не съхраняваме никакви лични данни. Искаме обаче да отбележим, че в този случай няма да можете да използвате всички функции на нашия уебсайт в пълната им степен. За да подобрим нашата страница, ние оценяваме само статистически данни, които не водят към Вашата личност.

14 Автоматизирано намиране на решение

На нашия уебсайт използваме процеси за автоматизирано намиране на решение. Тук не използваме лични данни. С помощта на приложението за намиране на дюбели отвеждаме клиента анонимно към продукта.

15 Промяна на целта при обработването на лични данни

Ако възнамеряваме да обработваме личните данни за друга цел, различна от тази, за която са събрани личните данни, ние ще Ви информираме за тази друга цел преди по-нататъшната обработка.

16 Промяна на политиката за поверителност

Запазваме правото си да променим нашите мерки за сигурност и защита на данните, доколкото това е необходимо въз основата на правно и/или техническо развитие. В тези случаи ние съответно ще актуализираме информацията си за защита на данните. Моля, внимавайте за актуалната версия на нашата политика за поверителност.

17 Въпроси, предложения и оплаквания

По всяко време сме на разположение, за да отговорим на Вашите въпроси относно обработката на личните Ви данни от нашата организация. Ако имате някакви въпроси, на които настоящата политика за поверителност не може да отговори или искате допълнителна информация, имате предложения или оплаквания, моля, свържете се с нас на посочения адрес.

При въпроси във връзка със защитата на данните, като алтернатива можете да се свържете директно с нашето длъжностно лице по защита на данните. Данните за контакт ще намерите в точка 3 на тази политика за поверителност.


fe80::240e:293d:f52e:7cbe%5